A la nostra clínica utilitzem els mètodes més innovadors combinats amb tècniques tradicionals per oferir al pacient la millor opció en cada cas.

Endodoncia Minerva Montcada

L’endodòncia (o “matar el nervi” dit de manera col·loquial) és el tractament en el que s’elimina de manera irreversible el nervi (la polpa) d’una dent, deixant el conducte buit i desinfectat. Un cop net i sec internament, s’omple d’un material (gutapercha) per evitar que pugui ser infectat de nou per bacteris.

D’aquesta manera aconseguim mantenir la dent a la boca del pacient, sense cap tipus de sensibilitat a estímuls de fred i calor, i amb la seva capacitat masticatoria.

Quan es requereix aquest tractament?
– Caries molt avançades que han arribat a infectar el nervi.
– Desgasts, fisures o fractures que afecten el nervi provocant dolor o sensiblitat.
– En casos de flemons o infecció crònica de les arrels d’una peça.
– En algunes ocasions, quan calgui tallar de manera considerable una peça que necessita una corona (funda).

No obstant això, cal tenir sempre present que si ens trobem davant d’una peça tan malmesa que posteriorment no podrà ser reconstruïda amb un empast / incrustació / corona, quedarà contraindicada l’endodòncia i s’haurà de procedir a l’extracció.

És un tractament llarg? El tractament es pot realitzar en una, dues, o fins i tot més visites. Tot dependrà del nombre de nervis de la peça, del grau d’afectació, de la grandària de la infecció, i de la complexitat del cas. A això li haurem de sumar una visita més per empastar la cavitat.

És dolorós? No. La peça ha d’estar anestesiada abans de començar a treballar, per la qual cosa el pacient no ha de sentir cap mena de dolor. És possible que pugui molestar un parell de dies després, per aquest motiu sempre recomanarem la medicació adequada en cada cas. El pacient pot fer vida normal des del mateix moment.
A la clínica dental doctora minerva, comptem amb les últimes tecnologies en endodòncia, com el localitzador d’àpex electrònic, els sistemes de llimes Protaper® i Reciproc®, radiografies digitals per reduir al màxim la radiació i fer la visita la més curta i agradable possible.

Endodoncia Minerva Montcada
Endodoncia Minerva Montcada

I un cop endodonciada? Una vegada eliminat el nervi i reconstruïda la cavitat, es farà un control de la dent radiogràficament i, si s’escau, es protegirà amb una incrustació o corona que afegirà resistència a la peça.